Întreprinderea 2400

Volumul 1: Misiunea de salvare
Volumul 2: Planeta dragostei

2-9

Jurnalul oficial de bord al comandorului Aristide Bucelan, căpitan al navei Întreprinderea

22 martie 2401

Asediul asupra imigranților care au ajuns ilegal pe planeta Eminescu continuă. Deja condițiile de pe planetă s-au înăsprit atât de tare încât nu se mai poate face plajă confortabil. Se vor preda cât de curând.

Secundul meu, bravul tânăr locotenent comandor Manea s-a oferit să meargă pe planetă într-o misiune de spionaj și recunoaștere. Este o idee bună. Trebuie să știm dacă nudiștii au de gând să se predea, să părăsească planeta sau au vreun plan secret la care nu ne-am gândit. Manea e dispus să se infiltreze printre ei, în capacitate de nudist. I-am admirat entuziasmul. Bietul băiat e atât de hotărât să impresioneze încât nici nu a așteptat să ajungă pe planetă ca să se dezbrace. I-am aprobat misiunea și i-am oferit o navetă.

Sunt sigur că o parte din motivul pentru care se grăbea așa e curiozitatea. Țin și eu minte cum era să ai 20 de ani și să fii curios de practici sexuale pe care după o anumită vârstă începi să îți dai seama că nici un om serios n-ar avea timp de ele. Dar am 100% încredere în loialitatea secundului meu și tăria lui de caracter, în ciuda vârstei. Se întoarce el când i se face foame.

24 martie 2401

Manea ne-a contactat de pe transmițătorul din dotare. A fost nevoit să îl ascundă  împreună cu nava după aterizare, neavând unde să-l țină ca presupus nudist. Era transpirat și tras la față. E normal la vârsta lui genul acesta de misiuni să aibă un impact emoțional ridicat. Mi-a comunicat că nudiștii sunt dispuși să negocieze o rezolvare amiabilă a problemei noastre și că răcirea planetei a început să îi ingrijoreze. Deja s-au retras cu toții în jurul piscinelor interioare și băilor comunale. Pe deasupra a găsit unde e generatorul scutului planetar. I-am ordonat să-l saboteze îndată și să se întoarcă la navă.

26 martie 2401

Manea nu mai poate fi contactat de două zile și scutul încă funcționează. Naveta lui a fost teleportată înapoi în hală. Probabil nudiștii l-au prins și l-au reținut. Îl vom recupera noi. Întreprinderea nu lasă oameni în urmă. Sper că nu i-au făcut nimic bietului băiat. Cu perverșii nu știi niciodată. Între timp am pus în funcțiune un plan nou, mult mai umanist de a rezolva această neplăcută situație. Am dispus secției birocratice a navei printr-o cerere să conceapă un Pachet Avantajos de beneficii cu care să îi atragă pe nudiști în recunoașterea planetei Eminescu ca pământ românesc. După ce am plătit taxa de timbru de urgență, secția birocratică mi-a răspuns că a aprobat cererea mea și că va concepe un Pachet Avantajos în termen de 10 zile lucrătoare.

Am fost informat că cuviosul Macarie lipsește, împreună cu o navetă. A lăsat în urmă un mesaj tulburător și emoționant pentru întreg echipajul navei Întreprinderea, pe care îl voi atașa la jurnalul oficial de bord al zilei. Nu pot decât să mă declar atins sufletește în urma ascultării lui și să îi urez bunului nostru preot curaj și tărie de caracter în această grea misiune pe care și-a pus-o singur în spinarea lui admirabilă.