Întreprinderea 2400

Volumul 1: Misiunea de salvare
Volumul 2: Planeta dragostei

2-10

Mesajul tulburător și emoționant al cuviosului Macarie, preot al navei Întreprinderea,

26 martie 2401

Dragi enoriași. După cum v-am povestit tuturor de nenumărate ori când ați venit să vă spovediți. E apăsător să fii singura flacără de spiritualitate în tot nimicul ăsta vast. E greu să îți păstrezi credința când Universul insistă să te facă să te simți nesemnificativ. Alți preoți, nu dau nume, în locul meu ar fi cedat de mult.

Nu și eu, dragi creștini ortodocși. Nu și eu. Am îndurat spășit greutățile, m-am rugat și am așteptat un semn de la Dumnezeu. Și acel semn a venit: Planeta Eminescu, ocupată de ateiști poliamoriști veganiști nudiști. Când am aflat de existența lor am fost șocat, scârbit și enervat. Oameni obsedați de sex. Care privesc cu poftă spre organul cu care alți oameni produc excremente. Oameni care fac sex cu oameni de același sex, extratereștri, extratereștri de același sex și extratereștri de un sex care nu are echivalent la oameni. Oameni care fac sex cu mai mulți oameni în același timp sau pe rând.  Oameni care fac perversiuni atât de perverse încât nici nu le pot menționa. Pot fi aceștia numiți oameni? Au întinat cu prezența lor spurcată frumusețea planetei noastre iubite și ideea de iubire! Dragostea se face doar între bărbat și nevasta lui! Și dacă în timp dispare atracția, te oprești din făcut dragoste și asta a fost! Așa a făcut Dumnezeu natura să ne facă pe noi și acesta e singurul mod creștinesc de a iubi. Asta ar trebui să înțeleagă atât perverșii de pe planetă cât și nevastă-mea de pe Pământ.

Apoi mi-am adus aminte cuvintele cuvioșilor din istorie după învățăturile cărora m-am ghidat toată viața. Nu pot să dau citatul exact dar parafrazând, la modul general cuvioșii picau de acord că toți oamenii sunt oameni și merită o șansă la mântuire. Astfel mi-am dat seama că ei sunt semnul pe care îl așteptam. Dumnezeu nu m-a adus aici din greșeală sau ca să își bată joc de mine. M-a adus aici pentru că sunt singurul în stare să aduc aceste suflete pierdute înapoi pe calea cea bună.

Simt cu tot sufletul și cu toată credința că ăsta e adevărul meu. Pentru asta m-a chemat Dumnezeu pe calea sutanei. Să convertesc acești păcătoși. Un pervers nu e un dușman al creștinismului ci o provocare. Poate fi adus pe calea cea bună a pocăinței. Am să mă întorc pe navă când comunitatea creștin-ortodoxă va fi mai mare cu 100 000 de suflete. Rugați-vă pentru mine și pentru ei, enoriași! În absența mea am ridicat gradul de alertă religioasă la „roșu” ca să vă stimuleze la rugăciuni. E mare nevoie de ele.

Jurnalul personal al lui Jardel Bardelea, cetățean liber,

29 martie 2401

Astăzi mi-am dat barba jos și am revenit la numele de mirean.

Mă simt alt om. Un om liber.

Când am aterizat pe planeta asta aveam planuri mari. Voiam să îi convertesc pe toți la ortodoxie și eram convins că sunt singurul de aici care știe calea cea dreaptă pe care ar trebui să calce oamenii. Mă înșelam. Ce am văzut aici în ultimele zile mi-a schimbat complet perspectiva. Venisem încordat și gata să aplic niște credință de tip „vechiul testament”, dar erosienii mă așteptau cu tarte și prăjituri. Mi-au spus că se bucură că îmi pasă de sufletul lor și că sunt pregătiți să asculte tot ce am de zis dar întâi ar fi normal să îmi arate cum trăiesc ei ca să înțeleg mai bine care sunt diferențele între modul lor de a vedea viața și al meu.

În trei zile mi-am dat seama că diferențele dintre mine și ei sunt doar tipare pe care societatea le-a pus în cârca bietului Jardel, copil crescut la casa de copii în Craiova și luat de preoți la la seminar pentru că avea o voce de aur. Nu știa săracul Jardel ce vrea de la viață. Așa că a făcut ce i-au zis oamenii mari. Acum am ajuns om mare și pentru prima oară în 40 de ani mi-am întrebat sufletul ce vrea de la viață. Și sufletul meu vrea să fie liber.

Erosienii trăiesc o viață minunată. Au doar ocupații recreaționale. Se ocupă de grădinărit, cresc animale. Au adus cu ei pe planetă atât câini, pisici, cai, vaci, găini, ponei, și alte animale domestice cât și echivalentul acestora cu mai multe sau mai puține picioare, de pe planete extraterestre. Încă mă uimește cum pe fiecare planetă poți găsi un fel de vacă, un fel de găină, un fel de cal și tot așa. Poate are trei ochi, poate scoate alt sunet, poate face lapte verde, dar funcțiile de bază sunt acolo. Natura e uluitoare. Erosienii nu dețin animale pentru a le exploata, fiind în mare parte vegani. Ele sunt acolo doar pentru a relaxa ochiul și a bucura inima. Mâncarea vine de la replicator, ca și majoritatea materiei prelucrate. Pe zi au cercuri artistice și de lectură, seminarii și diferite cluburi pentru hobby-uri ca șah, yachting, șah, golf, călărie, yoga și stand-up. Nu mi-am închipuit că ar putea exista o societate în care toată lumea se ocupă doar cu artă, cultură, sport, activități sociale și recreație. Sunt două podcasturi de cap de locuitor și o trupă de improvizații la doi oameni, atât de avansați cultural sunt.

Seara se desfășoară orgii peste tot. În case mai mari, cluburi, pe câmp, la băi comunale, în mijloace de transport, sub poduri, pe stadioane și chiar și în mijlocul străzii. Există orgii pentru toate gusturile: mixte, de bărbați, de femei, de tineri, de bătrâni, orgii mici, orgii mari, orgii pare, orgii impare, orgii cu mâncare, orgii tematice, orgii clasice, orgii cu droguri, orgii publice și orgii secrete. Nu cred că există tip de orgie pe care o poate gândi mintea omului și pe care Erosienii să nu o fi organizat deja, între adulți care și-au dat consimțământul. Chiar sunt niște oameni deosebit de morali.

Însă partea socială m-a impresionat cel mai tare. Modul cum se salută toată lumea. Cum se strâng în brațe și vorbesc când se întâlnesc pe stradă. Cum se adună seara în jurul focului, cu vecinii să vorbească și să râdă și uneori să facă orgii. Cum trăiesc în familii mari, extinse, de 10-20 de indivizi. Niciodată nu te poți simți singur, trist sau neînțeles pe Eros. Pe Eros toată lumea vorbește deschis și sincer despre relații și nu ajungi să-ți zică nevastă-ta după 15 ani de căsnicie că nu te mai iubește fără să dea semne până atunci că s-ar ajunge acolo.

Erosienii procreează într-un mod foarte revoluționar. Sar complet peste făcutul de copii și fac direct nepoți. Își trăiesc viața liberi până după 50 de ani când se adună câte patru și concep un embrion editat genetic să aibă 25% din genele fiecăruia. Gestația se face într-un uter artificial. Astfel rezultă direct un nepot care în principal e crescut de comunitate. Un nepot te obligă la mult mai puțină responsabilitate decât un copil. Ai mulți oameni pe care să dai vina dacă prinde apucături urâte sau dacă nu îl duce capul. Pe mine tot timpul m-a speriat făcutul de copii. Dar direct bunic m-aș vedea. M-aș vedea chiar aici, pe Eros.

După ce mi-a arătat toate astea, liderul lor, n-am reținut cum îl cheamă, m-a chemat pe o terasă cu priveliște superbă și am vorbit ore în șir. M-a ascultat cum nu m-a ascultat nimeni în viața mea și m-a făcut să înțeleg că sunt un om capabil de multă iubire și care merită să fie iubit. Că nu e vina nimănui pentru incompatibilități ca cea între faptul că nevastă-mea s-a simțit ignorată ani de zile și faptul că eu am avut alte priorități în viață. Că nu are rost să mă blochez pe greșeli din trecut și că ar trebui să învăț din ele. Avea mare dreptate. De ce să încerci să repari greșelile din trecut când poți să începi totul de la început, pe o planetă nouă, cu o identitate nouă, ca și cum nu ai greșit cu nimic niciodată?

Temperatura a scăzut binișor în ultimele zile și toată lumea e extrem de bucuroasă. Vor să organizeze sărbători de iarnă. Nu au mai avut niciodată așa ceva și știu de ele doar din poveștile bunicilor lor. Dar se vorbește intens despre vin fiert, Moș Crăciun, artificii, oameni de zăpadă, patinat și alte obiceiuri sezoniere pe care abia așteaptă să le încerce. Deja s-au umplut așezările de beteală, luminițe și globuri. Evident festivitățile vor fi lipsite de simbolistică religioasă. Pentru că cea mai importantă lecție pe care am învățat-o pe planeta Eros e că poți fi spiritual și fără să fii religios.

Am dat sutana jos și sunt gol cum m-a făcut mama înainte să mă lase la casa de copii. Mă simt și mai liber decât mă simțeam când am dat barba jos. Nu credeam că e omenește posibil. Am să ies în toată goliciunea mea afară, ca să simt planeta cum o simt conlocuitorii mei, nudiștii planetei Eros. Am să ies doar așa, ca gest, până în prag, pentru că deja e chiar friguț afară.