Întreprinderea 2400

Volumul 1: Misiunea de salvare
Volumul 2: Planeta dragostei

1-7

Jurnalul oficial de bord al comandorului Aristide Bucelan, căpitan al navei Întreprinderea

data românească 30 ianuarie 2401

Vești excelente pentru Federație și omenire! În timp ce nava Întreprinderea gonea spre locația navei Tesla, aflată într-o situație critică, am ieșit din hyperspațiu puțin din motive de conservare de energie. Fix atunci am primit un mesaj de la Comandor Profesor Doctor Ndoumbe că și-au rezolvat singuri problema. Asta înseamnă să ai pe navă cele mai luminate minți din galaxie! Eu aveam de gând să îi sugerez să închidă toate motoarele și să le mai pornească o dată. Mai mereu când o navă are o problemă e ori de la asta, ori s-au prins alge la elice, iar cea din urmă e problemă mai mult de Dunăre și nu prea se aplică în spațiu. Dar sunt sigur că și soluția celor de pe Tesla a fost aproape la fel de ingenioasă. Probabil comandorul Ahmed Ndoumbe abia așteaptă să îmi povestească toată pățania într-un schimb bilateral de experiență, când vom ajunge la locația lor. Am pus la rece doi litri de vin de la mine de la țară, de la Măcin, pe care-l păstrez doar pentru ocazii speciale și fericite.

*

Vești dezastruoase pentru Federație și omenire! Fix când Întreprinderea a ajuns în sistemul în care Tesla a întâmpinat probleme, ca să le ținem companie cât își fac mentenanța și verificarea sistemelor, ambele nave au primit un mesaj de SOS de la crucișătorul Nisos. Se pare că aceștia, deși au detectat impurități la reîncărcarea cu cristale de dilitiu, au forțat operațiunea de salvare pornind cu warp 9 spre destinație. Ambele motoare au explodat, aruncând nava din hyperspațiu direct în orbită de coliziune cu o stea. Din fericire au reușit să activeze scutul în jurul motoarelor înainte de explozie și să teleporteze echipajul de acolo. Nu au existat fatalități însă traiectoria eliptică în care nava lor sever avariată a fost prinsă îi va duce la o distanță de stea incompatibilă cu viața în mai puțin de cinci ore! Din fericire chiar și cu o viteză lejeră de warp 5 suntem la o distanță destul de mică de ei încât să ajungem în timp util și să salvăm pe toată lumea. Ce noroc pe Federație că există români în spațiu!

*

Am primit mesaj de la comandorul Ndoumbe că și nava Tesla este gata să plece în misiunea de salvare a echipajului de pe Nisos. Am insistat că ne descurcăm și singuri, că Tesla deja a trecut prin destule peripeții, dar doctorul Ndoumbe nu a vrut să audă. Nava lui e capabilă de warp 9,6 în condiții optime și ar putea ajunge la destinație în mai puțin de o oră, oferind amplu timp de salvare. Am să verific cu locotenent-major Spătaru în cât timp vom ajunge și noi. Estimez că dacă toate merg bine vom ajunge exact la finalul operațiunii de salvare și nu va fi nevoie de noi dar, după cum am observat în scurta noastră misiune, în spațiu mereu se întâmplă ceva neprevăzut.

Nava Întreprinderea va fi din nou planul de rezervă și plasa de siguranță a unei misiuni de salvare. Doar că de data asta salvatorul a devenit salvat și salvatul salvator. Pentru noi nu s-a schimbat nimic. Această răsturnare de situație ne-a răsturnat fix în poziția în care eram deja. Preotul Macarie a intensificat nivelul de alertă religioasă la două rugăciuni pe oră. Nu am considerat necesar să ridic nivelul de alertă de la galben la portocaliu, ca să nu stresez echipajul inutil, dar am schimbat nuanța de galben într-un galben mai intens, mai apăsător, cu mici tendințe oranj, pentru a fi în concordanță cu seriozitatea operațiunii. Am pornit cu warp 5 către sistemul în care se află Nisosul.