Întreprinderea 2400

Volumul 1: Misiunea de salvare
Volumul 2: Planeta dragostei

1-5

Jurnalul oficial de bord al comandorului Aristide Bucelan, căpitan al navei Întreprinderea

data românească 29 ianuarie 2401

Nava Întreprinderea a ajuns la Baza Stelară 515 fix în mijlocul unei crize. În timp ce îmi alegeam costumul pentru schimbul de experiență bilateral cu amiralul Clinton, căpitan al navei Nisos, ambele noastre nave au primit un mesaj de S.O.S de la nava expediționară științifică Tesla, aflată la marginea sectorului nostru. Se pare că un experiment a produs efecte neașteptate și întreaga navă e blocată în afara celor trei dimensiuni spațiale tradiționale cu care suntem cu toții obișnuiți.

Nava expediționară științifică Tesla este perla academică a Federației și personal îl consider pe căpitanul ei, Prof. Dr. Comandor Ahmed Ndoumbe modelul meu în viață și cel mai important om de știință al generației noastre. Posibil cel mai important francez al secolului nostru, și abia a început! Cred că un schimb de experiență bilateral cu francezul ar fi mutual benefic și expertiza mea științifică ar putea fi inestimabilă în rezovlarea acestui bucluc în care nava lui se află, despre care înțeleg foarte multe. Personal consider că lucrurile frumoase ar trebui să fie în trei dimensiuni spațiale și dacă depășesc sau nu ajung la acest număr, se generează probleme.

Țin să reamintesc că am pornit două doctorate la distanță fără frecvență la Universitatea Națională de Apărare care ar trebui să fie gata în câteva luni. Cu astea două aș fi doar cu două doctorate în spatele respectatului Prof. Dr. Comandor Ahmed Ndoumbe! Deci o întâlnire de la egal la egal ar fi absolut normală.

Amiralul Clinton mi-a ordonat să fac transferul cristalelor de dilitiu la el pe navă cât mai repede, ca să poată porni în misiunea de salvare. Am să mă duc să îl supraveghez pe locotenentul Stelian Spătaru, care supraveghează transferul. După care Întreprinderea va porni deîndată spre locația navei Tesla. Amiralul Clinton m-a asigurat că nu este necesar, pentru că nava lui este capabilă de warp 9.5 în situații de criză, ceea ce e de trei ori mai rapid decât viteza noastră maximă de warp 7, de pe specificațiile tehnice ale navei.

Cu toate acestea, ei vor pierde câteva ore încărcând cristalele de dilitiu. Pe deasupra, în spațiu tot timpul se întâmplă tot soiul de evenimente neașteptate. Nu strică să ai un plan de rezevă. Nava Întreprinderea va fi planul de rezervă a acestei misiuni de salvare! Să sperăm totuși că nu va fi nevoie de noi.

*

Transferul a fost încheiat, echipajul recuperat de la Baza Stelară 515 și Întreprinderea a pornit cu viteza warp 5 către destinație. Am ridicat nivelul de alertă militar la galben și Macarie, preotul misiunii l-a ridicat pe cel de alertă religioasă la nivelul de o rugăciune pe oră.